Пятница, 31 мая 2019 года

У Фельдман Екопарк з’явилися найнебезпечніші птахи Землі

admin-ajax

У зооколекції Фельдман Екопарк поповнення: з приватного зоопарку до мультикомплексу прибули три казуари.

Це великі нелітаючі птахи родом з Нової Гвінеї, яких Книга рекордів Гіннеса називає найнебезпечнішими птахами на Землі: казуари ведуть потайний спосіб життя, але в разі небезпеки вони можуть завдати дуже небезпечного удару своїми потужними ногами з довгими кігтями.

Новосели Екопарку — ще зовсім молоді птахи, їм близько 5-ти місяців (у природі казуари живуть приблизно до 12-19 років, в зоопарках — до 40). Побачити їх гості Фельдман Екопарк можуть вже зараз: вони пройшли карантин і всі необхідні ветеринарні процедури й влаштувалися у відкритому вольєрі з будиночком, в якому можна ховатися від негоди. Годують їх м’ясом і субпродуктами, а також фруктами й овочами, дають вітамінні добавки.

Ареал поширення казуарів у природі через господарську діяльність людини постійно скорочується, вони належать до видів, що знаходяться під загрозою зникнення, тому фахівці Екопарку сподіваються, що в майбутньому молоді казуари стануть учасниками програми зі збереження й відновлення популяцій рідкісних видів.

Казуари — єдиний рід великих нелітаючих птахів сімейства казуарових, що мешкає в тропічних лісах Нової Гвінеї та Північно-Східної Австралії. Назва птаха походить від папуаського kasu weri, що в перекладі означає «рогата голова». Дорослі казуари досягають 1,5-1,8 м у висоту (деякі особини можуть досягати двох метрів) і важать близько 60 кг, вони — найбільші птахи в Австралії та другі за величиною птахи у світі (після страуса). Мають виріст на голові, який називають «шоломом». Казуари харчуються фруктами, грибами, равликами, комахами, жабами, зміями та іншими дрібними тваринами.